O nama

SILICONES PETRACO D.O.O.

Preduzeće za proizvodnju i promet Silicones Petraco D.O.O. je organizovano kao Društvo sa ograničenom odgovornošću sa 100% učešćem privatnog kapitala. Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja ostalih proizvoda od gume.

Nas početak rada sa silikonskim polimerima datira od 1989. godine, kada smo kao mala samostalna zanatska radnja počeli da koristimo slikonsku gumu za potrebe modeliranja i centrifugalnog livenja. Brzo uvidevši sve prednosti silikonske gume proširili smo proizvodni program i na proizvodnju silikonskih profila i creva postupkom ekstrudiranja, i ubrzo posle toga počeli smo i da vršimo presvlačenje provodnika i grejnih tela slikonskom gumom. Sa sve učestalijim zahtevima klijenata za raznim presovanim delovima od silikonske gume, odlučili smo da povećamo kapacitete sa novim presama za HTV silikonsku gumu. Kako nam je obim posla rastao i prerada polimera postala glavna delatnost postalo je evidentno da smo prerasli zanatsku radnju. Donesena je odluka da se zatvori postojeće preduzeće i posle neophodnih priprema otvori novo, specijalizovano samo za polimere.

Tako je početkom 2007. godine registrovano novo preduzeće Silicones Petraco D.O.O. sa ciljm da bude usko specijalizovano za proizvodnju i preradu polimera. Vođeni bogatim iskustvom stručnog kadra i sve većom upotrebom tečne silikonske gume u masovnoj proizvodnji, odlučujemo da se primarno baziramo na primenu i preradu LSR polimera. Ubrzo vršimo neophodne adaptacije proizvodnog pogona i nabavku i instaliranje tri nove linije visokog kapaciteta za preradu tečnog silikona. Osvajanjem tehnologije za Cold & Hot runer brizganje i izradu specijalizovanih alata za tečnu silikonsku gumu dobili smo mogućnost da našim klijentima ponudimo kompletnu uslugu od projektovanja do izrade krajnjeg proizvoda. Iskustvo i stalno edukovanje naseg osoblja u preradi polimera omogućava nam da konstantno usavršavamo proizvodni proces i povećavamo produktivnost što za posledicu ima veću konkurentnost na tržištu.

Paralelno sa proizvodnjom počeli smo sa distribucijom silikonskih polimera renomiranih svetskih proizvodjača i time omogučili realizaciju specifičnih zahteva naših klijenata. Iz svega navedenog s pravom se može reći da se Silicones Petraco D.O.O. u svom brzom razvoju od male zanatske radnje razvio i postao vodeća firma u Srbiji u primeni novih tehnologija u proizvodnji i preradi silikonske gume.

 

picture

Iskustvo i Inovacije

Sa više od 20 godina iskustva u proizvodnji i preradi polimera naše osoblje može da odgovori na sve Vaše zahteve. Naš razvoj i proizvodnju baziramo na primeni novih tehnologija i konstantnom usavršavanju postojećih. Čestim obnavljanjem mašinskog parka stičemo nove mogućnosti u proizvodnji postojećih i osvajanju novih proizvoda. Korišćenjem mašina renomiranih svetskih proizvođača kao sto su: Engel, Boy, Hilger u. Kern / Dopag, 2KM i ostalih, osiguravamao konstantan kvalitet i kontinuitet proizvodnje.

 

picture

Konsalting

Naše stručno osoblje stoji Vam na raspologanju za sva pitanja i tehnička rešenja potrebna za brzu i kvalitetnu realizaciju Vaših zahteva. U mogućnosti smo da Vam ponudimo usluge projektovanja, izrade alata i krajnjeg proizvoda po Vašim specifikacijama, za prototipne potrebe ili masovnu proizvodnju. Za sve naše proizvode izvodimo detaljno laboratorijsko ispitivanje tehničkih karakteristika prerađenih polimera kako bi osigurali da ispunjavaju zadatu specifikaciju i standarde kvaliteta.

 

Misija i vizija

picture

“Cilj Silicones Petraco D.O.O.-a je da uspostavi i učvrsti poziciju brenda koji našim klijentima pruža najkvalitetniju uslugu i proizvode u oblasti polimera. U skladu sa ovim ciljem, naša obaveza je da konstantno unapređujemo proizvodnju, usluge i sistem kvaliteta kako bi mogli da zadovoljimo najviše standarde naših klijenata, stvarajući adekvatno poslovno okruženje sa posebnim akcentom na bezbednost i životnu sredinu. Svi zaposleni Silicones Petraco-a bezrezervno će uložiti lični i profesionalni talenat u postizanju i sprovodjenju zadatih ciljeva.”

Menadžment Preduzeća

 

 

 

Pravne informacije

picture

PIB

picture

Identifikacija